Gestionarea salarială

REGULAMENTE DE SECONDARE PENTRU FIRMELE STRĂINE

La finalul unei perioade de 12 luni de detașare, directiva din 28 iunie 2018 stipulează că orice lucrător detașat va fi supus, începând cu cea de-a treisprezecea lună, nu doar la « Nucleul dur » al prevederilor legale și convenționale, ci la întreaga legislație a codului muncii.

Compania străină va trebui să se înregistreze cel puțin ca o companie străină care angajează lucrători în Franța fără stabilire permanentă sau să deschidă o filială secundară.

După decretul nr. 2020-916 din 28 iulie 2020 referitor la lucrătorii detașați și combaterea concurenței neloiale, orice cetățean al statelor membre ale Uniunii Europene (UE), ale Spațiului Economic European (SEE), Elveția, Monaco, Andorra și Saint Martin trebuie să prezinte un document de identitate care să ateste naționalitatea sa, conform principiului liberei circulații. O cerere de înregistrare la CPAM trebuie solicitată în cazul în care salariatul nu a fost niciodată înregistrat în Franța.

În ceea ce privește cetățenii unui stat membru al UE și SEE, compania străină trebuie să respecte formalitățile obișnuite de angajare:

  • Contract de muncă redactat în limba franceză
  • Eliberarea lunară a fluturașului de salariu

Fiecare salariat străin aflat în situație regulată trebuie să beneficieze, fără discriminare, de aceleași drepturi ca un salariat francez:

  • Congee plătite
  • Respectarea salariului minim (SMIC – salariul minim convențional)
  • Dreptul la șomaj
  • Respectarea regulilor privind igiena și securitatea

Compania are dreptul să angajeze personal francez sau posesor de titlu de ședere aplicând regulile dreptului muncii francez și/sau ale convenției colective relevante.

e-detasareatVA REPREZINTĂ ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ.

Un serviciu online care permite companiilor să-și gestioneze personalul detașat în Uniunea Europeană.

PENTRU A ASIGURA O ORGANIZAREA OPTIMALE ȘI STABILITATEA LEGISLATIVĂ:

ELYFEC vă însoțește atât pe plan social, cât și în gestionarea salarială a angajaților dvs., în calitate de reprezentant social și fiscal al companiei străine în Franța.

ELYFEC intervine în:

  • Etablarea contractelor de muncă în conformitate cu contractul colectiv de muncă
  • Declararea prealabilă a angajării (DPAE)
  • Eliberarea fluturașilor de salariu și a jurnalelor lunare
  • Plata lunară a contribuțiilor sociale și fiscale

ELYFEC vă asistă și în relația cu administrația franceză și cu diversele organizații sociale.

NOUL PARTENER

TEYO & WELLCOME, soluția de cazare pentru angajații tăi care călătoresc pentru afaceri în Franța. O adevărată alternativă la un hotel!