Reprezentare

O companie stabilită în străinătate poate detașa temporar angajați pentru o misiune la o altă companie din Franța. Pentru orice activitate, compania trebuie să desemneze un reprezentant legal în Franța.

Noi vă propunem să vă însoțim în gestionarea muncitorilor detașați. Colegii noștri vorbesc franceză, italiană, engleză, spaniolă, germană și poloneză și sunt la dispoziția dumneavoastră pentru a vă informa și a vă sfătui cu privire la declararea prealabilă a detașării transnaționale, care trebuie transmisă în limba franceză la inspecția muncii, crearea contului SIPSI, sau alte formalități precum formularul A1 (referitor la asigurările sociale pentru expați sau angajatul rezident nepermanent).

CADRUL LEGAL: O directivă europeană din 1996 a definit detașarea angajaților. Înțelesul și modalitățile sale de aplicare au fost clarificate de directiva din 2014.

În Franța, legea din 6 august 2015, cunoscută sub numele de « legea Macron », a implementat mai multe măsuri pentru a întări lupta împotriva fraudelor în detașarea lucrătorilor de către companiile străine.

e-detasareatVA REPREZINTĂ ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ.

Un serviciu online care permite companiilor să-și gestioneze personalul detașat în Uniunea Europeană.

ACTIVITĂȚI ÎN PRECIZARE DE MUNCĂ DEPOSTATĂ

Activitățile care conferă dreptul la detașarea unui salariat sunt următoarele:

  • Prestația de servicii: activitate industrială, comercială, artizanală, liberală sau agricolă.
  • Mobilitatea în cadrul grupului: punerea la dispoziție a personalului între întreprinderi din același grup pentru o misiune sau o formare.
  • Punerea la dispoziție a interimarilor: o companie de muncă temporară poate detașa salariați către o companie din Franța pentru misiuni punctuale.
  • Operațiuni pentru propriul cont (auto-prestație): o companie stabilită în străinătate poate detașa temporar salariații săi în Franța pentru misiuni punctuale.
  • Activitățile de transport rutier sunt afectate de reglementările privind detașarea. Cu toate acestea, unele măsuri specifice sunt aplicate în acest sector de activitate (atestat de detașare obligatoriu).

NOUL PARTENER

TEYO & WELLCOME, soluția de cazare pentru angajații tăi care călătoresc pentru afaceri în Franța. O adevărată alternativă la un hotel!